Ion Dumitrescu, liderul spiritual ELTA, un fost „pârnăiaş” cu circa 20.000 de adepţi

● Membrii ELTA resping apa, mănâncă doar hrană crudă, dar provăduiesc sexul fără ejaculare.
● Liderul ELTA, un fost tâmplar, se declară adversarul lui Gregorian Bivolaru, şeful MISA, şi spune că a inventat sexosofia.
● Ion Dumitrescu, gurul ELTA, a reuşit să adune sub „oblăduirea” sa circa 20.000 de membri.

elta

Fostul tâmplar Ion Dumitrescu a constituit ELTA sub forma de organizaţie nonprofit în 1990, imediat după căderea regimului comunist. Motivul pentru care tâmplarul a devenit un guru este simplu: „oamenii aveau nevoie de nişte linii după care să se ghideze”. Şi cum nimeni nu se oferise, s-a oferit el să devină teoretician al unei noi credinţe, unui nou mod de viaţă.

Dumitrescu – fost „pârnăiaş”

In vârstă de 72 de ani, Ion Dumitrescu, liderul spiritual al ELTA, a fost încarcerat în 1964, pe timpul lui Gheorghiu-Dej, fiind considerat „inamic al poporului”. Cei din jurul său spun că datorită teoriilor sale despre metafizică. Se pare că faptul că alimentaţia ELTA se bazează pe hrană crudă se datorează unor întâmplări avute de „guru” în copilărie, care de foame culegea ierburi, le punea într-un castron şi le amesteca cu ulei, după care le mânca.

Inventatorul sexosofiei

Printre teoriile elaborate de către guru ELTA se afla şi „sexosofia” – înţelepciunea sexului, denumire şi ştiinţă inventate de Dumitrescu. Acesta scria într-o carte, publicată în 1992, că „sexul este un act de meditaţie în doi, linişte, delicateţe, iubire”. Potrivit teoriei sexosofiste, bărbaţii nu trebuie să aibă acte sexuale cu ejaculare decât o singură dată iarna, de două ori în toamnă, de trei în vară şi de 4 ori în primăvară. Cei care nu fac aşa devin „ignoranţi”. De astfel, şi femeile ELTA trebuie să stea dezbrăcate o oră pe zi, „părul pubian eliminat, sânii să fie plini de viaţă şi să aibă forma vieţii (adică este interzisă purtarea sutienului –n.m.)”.

Războiul ELTA – MISA

Dincolo de valorile stranii după care ghidează atât misanii, cât şi eltaiştii, între membrii acestor organizaţii se poartă un război, în care ambele părţi aruncă cu noroi. Până şi Dumitrescu se declară duşmanul lui Gregorian Bivolaru, gurul MISA, şi spune că yoga – practica MISA – este o evoluţie împrumutată şi nu poate duce la reînvierea omului. În plus, adepţii ELTA au parte şi de „hrană vie”.

Coca Cola – adusa de extratereştri

Potrivit unei alte teorii eltaiste, membrii nu au voie să consume apă, ci doar sucuri naturale, iar Coca Cola este adusa de către extratereştri, sarea, faina şi zahărul sunt făcăturile diavolului. În schimb, eltaiştii nu au nici o restricţie în ceea ce priveşte consumul de cafea, bere sau tutun. Alimentaţia lor se bazează doar pe consumul de produse crude, neprăjite sau neîncălzite, carnea fiind un aliment interzis. O alta teorie ELTA spune că membrii se îmbracă numai în haine albe.

Brutărie proprie

După ce vreme de 10 a încercat să găsească o soluţie pentru a crea o pâine naturală, Dumitrescu a construit o brutărie în Hârşova, loc unde ELTA îşi are şi sediul. Pâinea ELTA se aseamănă cu mititeii, este din tărâţă (97%) şi brânza (3%). Preţul unui pachet cu pâine eltaistă este de 10 lei. Banii pentru producerea ei sunt obţinuţi din cotizaţiile plătite de membri.

2 Comments

Write a comment
 1. cornelia
  decembrie 04, 11:17 cornelia

  … de morti, numai de bine …

  Reply this comment
 2. sf
  mai 03, 16:06 sf

  niste jigodii care ar trebui interzisi de autoritati

  Reply this comment

Write a Comment

view all comments

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *