Restaurantul din Bucuresti in care se servea organe omenesti

In anii ’80, la renumitul restaurant comunist Budapesta din Capitala mai mult voci au sustinut ca se serveau organe de om. Deoarece nu facea fata clientele numeroase oamenii sustineau ca materia prima era furnizata chiar de la morga Institutului National de Medicina Legala. Situatia macabra a fost anchetata la vremea respectiva de Militie si de Procuratura si s-a raspandit rapid prin tot orasul.

Afis-Restaurante-cafenele-si-cofetari

Exista o plangere ca a murit cineva despre care doctorii au spus, dupa autopsie, ca a consumat ficat de om la restaurantul Budapesta. „Eram foarte tanar pe-atunci, dar stiu ca vedeam masinile cu marfa cand trageau in spatele restaurantului. Nu am vazut despre ce carne era vorba, dar noi si vecinii credeam ca se aduceau ficat si rinchi de la Institutul de Medicina Legala, care era pe cheiul Dambovitei, pentru ca, in perioada aia era foamete mare si toata lumea se intreba de ce acolo aveau aia mereu carne, si numai organe. Nu as fi intrat in viata mea acolo!”, a spus unul dintre cei care au cunoscut situatia.

0de016eb630f9632e048b9482a390fba

Potrivit site-ului Sokant.ro, unul dintre barmanii care a lucrat la restaurantul Budapesta a povestit reporterilor „Adevarul de Seara” cum s-a nascut acest mit urban. „Prin ’85-’86 au venit mai multe echipaje de Militie si Procuratura, au inchis resturantul si ne-au interogat vreme de doua ore, timp in care nimeni nu a avut voie sa paraseasca localul. Exista o plangere ca a murit cineva despre care doctorii au spus, dupa autopsie, ca a consumat ficat de om la restaurantul nostru”, ne-a marturisit Costica Stirbu (72 de ani), cel care a lucrat aproape 30 de ani ca barman la Budapesta.

Voi ce credeti?

coada-permise_6a805f07c0

Write a Comment

view all comments

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *